mnp
English

Egészségpolitika

Az emberek egészségénél nincsen fontosabb érték. Ha a magyar nemzetet alkotó emberek számára nincsen biztosítva az alapvető, a technika mindenkori állásának megfelelő legmagasabb szintű, és az emberi méltóságot tiszteletben tartó egészségügyi ellátás, a magyar nemzet sem lehet egészséges.

Az MNP célkitűzései, hogy:

·         haladéktalanul és radikálisan átalakításra kerüljön az egészségügyben dolgozók számára megalázó bérezési rendszer;

·      mindenki számára megfelelő színvonalú állami egészségügyi ellátás álljon rendelkezésre;

·        megfelelő hangsúly legyen az betegségek megelőzésén (egészségnevelő oktatás az iskolákban, erőteljesebb állami szerepvállalás a betegségmegelőzés terén);

·       azok, akik önhibájukból (pl. dohányzás, drogfogyasztás) nagyobb terhet jelentenek a társadalombiztosításnak, nagyobb mértékben járuljanak hozzá az állami egészségügyi kasszához.

 

When composing for such things as these, the writer must attempt to offer information that essay writers is relevant and helpful, rather than just attempting to compose an article.

Az államnak törekednie kell arra, hogy a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást nyújtsa a magyar embereknek.

Az állami egészségügyi intézmények nem nyújthatnak rosszabb szolgáltatást, mint a magánkézben lévő intézmények. A sürgősségi ellátást EU-s szintre kell emelni.

A hálapénz rendszert teljesen vissza kell szorítani. Az egészségügyben dolgozók részére olyan fizetést kell adni, hogy ne szoruljanak rá a hálapénzre. A béreket EU-s szintre kell emelni.

A magyar egészségügy szakember hiányban szenved. A több ezer orvost és ápolót, akik évek, évtizedek óta külföldön dolgoznak, haza kell hívni. Ők hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy magas szintű és emberibb legyen az egészségügyi ellátás, hiszen ők a korrupció (hálapénz) mentes egészségügyi rendszert már megismerték külföldön.

Az orvosok röghöz kötését határozottan elutasítjuk. Nem fenyegetéssel, hanem megfelelő – többek között anyagi – ösztönzéssel kell az orvosokat rábírni arra, hogy a hivatásukat itthon gyakorolják.

Az egészségügyben dolgozók számára olyan életpálya modellt kell kialakítani, hogy a fiatal, egyetemről kikerülő orvosok ne megalázó éhbérért dolgozzanak, hanem legyen perspektívájuk, legyen egy olyan megélhetésük, hogy a szakmájukra tudjanak koncentrálni, és ne azzal legyenek elfoglalva, hogy hogyan fizetik ki a számlájukat.

Az egészségügyi intézményekben jelenlévő korrupciót azonnal fel kell számolni.

Az állam abortusz politikáját át kell alakítani: nem abszolút tiltással kell a gyerekvállalásra ösztönözni, hanem olyan feltételeket kell teremteni, hogy az emberek akarjanak és tudjanak is gyereket vállalni.

Az egészségügyi szektor megmentéséért azonnali beavatkozásra van szükség!