mnp
English

Foglalkoztatáspolitika

Az emberi munka, legyen akár fizikai, akár szellemi, az igazi nemzetépítő erő. Ha a munka nincsen megbecsülve, nem várható el, hogy a magyar állampolgárok a nemzet építésén fáradozzanak.

Az MNP célkitűzései:

·     a bérrendszer felülvizsgálata, a minimálbér azonnali megemelése európai szintre;

·        a fekete foglalkoztatás felszámolása;

·        a munkáltatói járulékok/terhek csökkentése új munkahelyek teremtése érdekében;

·        megerősíteni a szakszervezeteket vagy új szakszervezetek létrehozása.

Magyarországon a munkavállalókat semmibe veszik, rabszolgaként bánnak velük. A „rendszerváltás” óta eltelt évtizedek alatt kialakult a nemzet többségét rabszolgasorsba nyomó feudális rendszer. Több millióan dolgoznak az országban megalázó bérekért, ami nem fedi a mindennapi megélhetésüket, csak azért, hogy néhány ezer ember jól éljen ebben az országban.

A közmunkarendszert át kell alakítani, mert a közmunka jelenleg egy negatív stigmát/megítélést jelent a közmunkát végzők számára. A közmunkásnak annyit kell keresnie, mint egy minimálbéren foglalkoztatottnak. A közmunkásukat nem szabad emberi mivoltukban megalázni, így pl. különböző tanfolyamok elvégzésére kötelezni, és ott óvódás szintű kérdésekkel vegzálni őket. A diszkriminációt mellőzni kell, nem szabad különbséget tenni aszerint, hogy valaki közmunkát végez, vagy a privát szektorban van foglalkoztatva.

A béreket a lehető legrövidebb időn belül fel kell hozni az EU-s színvonalra, de addig is azonnali hatállyal fel kell emelni a minimálbért az alábbiak szerint:

a)     segédmunkás: nettó 250 ezer HUF / hó

b)     szakmunkás: nettó 350 ezer HUF/hó

c)      főiskolát/egyetemet végzett: nettó 500 ezer HUF/hó