mnp
English

Közlekedéspolitika

A közlekedés minden szegmensét fejleszteni kell. A közösségi közlekedés színvonala messze elmarad az európai átlagtól. Amíg a tömegközlekedés évtizedes elmaradásban van, semmi sem fogja ösztönözni arra az embereket, hogy a környezetszennyezőbb közlekedési módokról átálljanak a tömegközlekedésre.

A vasúti és vízi közlekedés nagyobb hangsúlyt kellene, hogy kapjon az állami közlekedéspolitika kialakítása során, továbbá a környezetvédelmi szempontokat is jobban kellene érvényesíteni.

A MALÉV-ot hagyta csődbe menni az állam, új, versenyképes magyar légi társaságot kell létrehozni.

Felül kell vizsgálni, és teljes körű elszámoltatást kell végezni a MALÉV és a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban.

A P+R közlekedést kell előtérbe helyezni a nagyvárosokban, még több parkolóházat kell létrehozni ebből a célból.

A tömegközlekedést színvonalát (nem csak Budapesten, hanem vidéken is)  fejleszteni kell, akkor fogják az emberek nagyobb mértékben igénybe venni a tömegközlekedést, ha megfizethető/tisztességes áron, és megfelelő színvonalon nyújtják azt.

Az átmenő forgalom, áruszállítás területén a kombinált fuvarozást kell előnyben részesíteni állami támogatások révén is, továbbá ki kell építeni a megfelelő csatlakozó pontokat.

A vasúti közlekedésnek mind a személyszállítási, mind az áruszállítási ágát növelni kell.