mnp
English

Szociálpolitika

Magyarország népesedése, a magyar lakosság létszáma folyamatosan csökken. A népességcsökkenés megállítása érdekében az államnak erőteljesebb lépéseket kell tennie, és olyan nemzetpolitikát kell folytatni, ami elősegíti a magyar nemzet népességnövekedését.

A béreket tisztességes szintre kell emelni, a megélhetés biztosításával nő majd a lakosság családvállalási kedve is.

Támogatni kell a fiatalok első lakáshoz jutását.

Az átlagéletkor Magyarországon sokkal alacsonyabb mint más  fejlettebb országokban, mert a magyar emberek tisztességes megélhetése nem biztosított, és ezért nem tudnak maguknak egészséges élelmiszert vásárolni.

A családi adózás hangsúlyosabbá tételével, és a főállású anyaság bevezetésével is ösztönözni kell a családvállalási kedvet.

Jelentősen meg kell növelni a bölcsődei és az óvodai férőhelyek számát.

Támogatjuk a gyes-en lévő nők visszatérését a korábbi munkahelyükre, de a családfőnek legalább annyit kell keresnie, hogy el tudja tartani a családot, ha az anya úgy dönt, hogy inkább otthon marad a gyerekkel.

A tisztességes, magas szintű állami nyugdíjellátás mellett (a nyugdíjnak el kell érnie a mindenkori minimálbér nettó értékét) meg kell hagyni az öngondoskodás lehetőségeként a magánnyugdíj pénztárak működését, azzal, hogy fokozottan felügyelni kell őket, hogy ne herdálják el a biztosítottak által befizetett összegeket.

Aki tényleg rászorul, annak tisztességes rokkant nyugdíj ellátást kell biztosítani. Ebben az esetben is el kell, hogy érje a rokkant nyugdíj ellátás a minimálbér nettó értékét.

Mindent meg kell tenni, hogy bármilyen fogyatékkal élő emberek tisztességes és emberhez méltó életet élhessenek, és az ehhez szükséges feltételeket meg kell teremteni.