mnp
English
20160622_153208(01)

A Magyar Nemzeti Párt támogatja az Unióból történő kilépést !

A Magyar Nemzeti Párt is aktívan részt vett a Nagy-Britanniában zajló, az Európia Unióból való kilépést támogató brit Konzervatívok által vezetett “Leave” kampányban.  (A képen a Magyar Nemzeti Párt Elnöke, Németh Tamás látható a Konzervatívok egyik aktivistájával.)

A Magyar Nemzeti Párt határozott álláspontja, hogy amennyiben Nagy-Britannia az EU-ból kilép, további országok (pld. Dánia) fogják követni a példáját. Ez egy olyan láncreakciót fog elindítani, ami az Európai Unió összeomlásához fog vezetni.

A kilépés ellen kampányolók szándékosan félrevezető propagandát folytatnak és azt állítják, hogy az Unió összeomlása egyet jelentene Európa vesztével. Ez azonban hazugság és minden alapot nélkülöz, mint ahogy az is, hogy ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból, akkor az hátrányosan fogja érinteni az ott élő magyarokat. Ez alaptalan félelemkeltés, mert azoknak a magyaroknak, akik jelenleg is kint vannak, legálisan dolgoznak, és nem segélyért állnak sorba, ugyanúgy meg fogják becsülni a munkájukat, mint eddig.

A Magyar Nemzeti Párt egyértelműen amellett foglal állást, hogy az Unióból való kilépés Magyarország érdekeit szolgálná, Magyarország végre nem egy nemzetek feletti szervezet által létrehozott ketrecben vergődne, hanem megindulhatna a nemzetállami függetlenné válás útján.

Az Unió megszűnése egész Európa megújulását hozhatja el, az egyes nemzetállamok létrehozhatnak egy olyan európai összefogást, amely nem gúzsba köti őket, hanem valamennyiük érdekét egyformán szolgálja. Amennyiben a feltételek adottak ez lehetne a Független Európai Nemzetállamok Uniója.

Amennyiben Nagy-Britannia a kilépés mellett dönt, a Magyar Nemzeti Párt  rövid időn belül népszavazást fog kezdeményezni Magyarország Európai Unióból történő kilépése érdekében.